Extra's

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal mogelijke extra's die toegevoegd kunnen worden aan uw reis:

Verzekering

Uw voertuig is standaard verzekerd voor schade aan derden en heeft een omnium verzekering van 90% van de nieuwwaarde. Voor het "Eigen Risico" van de overige 10% dient ter plaatse een waarborg gedaan te worden middels een creditcard.

Indien een autoverzekering met een lager eigen risico gewenst is, dan volgt een toeslag.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk uw eigen risico te halveren of kunt u uw eigen risico afkopen tot N$ 1.500,-.

De exacte toeslag is afhankelijk van het gekozen voertuig en het aantal personen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk uw eigen risico te halveren voor een toeslag van ongeveer Euro 10,- per dag. Ook kunt u uw eigen risico maximaal reduceren en voor de meest uitgebreide verzekeringsvorm kiezen voor een toeslag van ongeveer Euro 33,- per dag. De exacte toeslagen zullen vermeldt staan in uw offerte.

Let op: de verzekering in Namibië dekt alleen in het geval van een ongeval met een derde. Schade welke door u zelf wordt veroorzaakt valt hier buiten. De verzekering is exclusief schade veroorzaakt door zandstormen, schade aan ruiten en banden (behalve bij Reductie 3, zie uitleg autoverzekering) en aan persoonlijke bezittingen.

Klik hier om uitgebreide uitleg over de gehanteerde verzekeringen te downloaden.

Of neem contact met ons op voor vragen over uw specifieke situatie.

Extra bestuurder

In de standaard overeenkomst en voor de verzekeringsvoorwaarden wordt uitgegaan van één bestuurder (van minimaal 25 jaar, bij de duurdere 4x4's van minimaal 30 jaar). Mocht u met meerdere bestuurders van het voertuig gebruik willen maken, dan kan dat door het betalen van een verzekeringstoeslag voor de extra bestuurder(s).

De toeslag voor een extra bestuurder bedraagt Euro 2,50 per persoon per dag.

Satelliettelefoon

Satelliettelefoon

Hoewel uw Europese GSM telefoon in Namibië gewoon werkt (mits uw telefoonprovider hier netwerkdekking heeft), hebt u meestal alleen bereik in stedelijke gebieden. Met een satelliettelefoon kunt u overal in Namibië en daarbuiten bellen, zelfs in de meest afgelegen gebieden. Ideaal voor personen die altijd bereikbaar wensen te zijn voor het 'thuisfront'.

De huur van de satelliet telefoon bedraagt Euro 9,- per dag (exclusief gemaakte belkosten).

 

GPS-navigatie

GPSEen GPS satelliet navigatie systeem zorgt er met de ingebouwde wegenkaarten, kompas en tractie-mogelijkheden voor dat u nooit de weg in Namibië of Botswana kwijtraakt. Dit systeem werkt op een accu, is simpel in te stellen, wordt geleverd met auto oplader en kan ook meegenomen worden op wandelingen.

De huur van het GPS bedraagt Euro 5,- per dag.

  

Compressor

Compressor

Met een compressor kan u onderweg gemakkelijk uw banden weer op spanning brengen. De compressor wordt aangesloten op uw accu en is eenvoudig te bedienen. Zo bent u niet afhankelijk van benzinestations en garages in Namibië.

De huur van een compressor bedraagt Euro 15,- per trip.

 

Koelkast
Koelkast

Als u een auto huurt zonder kampeeruitrusting, maar onderweg graag gekoeld drinken en eten hebt, dan is het mogelijk om een koelkast te huren. De koelkast heeft een inhoud van 40 liter. Alleen tijdens het rijden werkt de koelkast op de accu, daarom wordt een stroomkabel bijgeleverd. Wanneer uw koelkast niet aan het stroom kan, maar u de koelkast ’s avonds goed gesloten houdt blijven uw producten ook koel.

De huur van een koelkast bedraagt Euro 5,- per dag.

Grens Documentatie

Indien u uw huurauto over de grens wilt nemen dient u in het bezit te zijn van een zogenaamde Cross-border Permit. De toeslag voor deze permit is eenmalig Euro 50,- voor Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe en eenmalig Euro 200,- extra indien Malawi, Zambia of Mozambique is inbegrepen.

Auto wegbreng en ophaalservice

Indien u uw huurauto op een ander locatie dan Windhoek of buiten Namibië wilt ophalen of wilt inleveren, dan is dit mogelijk. Neemt u contact met ons op voor de tarieven van uw plaats naar keuze.

Two-way radio's

Two Way Radio SysteemIndien u met meerdere auto's een reis door Namibië maakt, dan is het bij huren van een aantal two-way radio's ideaal om onderweg met elkaar te communiceren. De radio's zijn makkelijk te gebruiken en hebben een bereik van 15 km. 

De huur van een two-way radio bedraagt Euro 3,- per radio per dag.

 

SIM-kaart

SIM-kaartMet een SIM-kaart van het lokale Namibische mobiele telecom netwerk kunt u goedkoop bellen en SMS ontvangen en versturen. Deze SIM-kaart kunt u van te voren bij ons bestellen, zodat u dan ook al het lokale nummer weet en al uw vrienden en familie van te voren kunt informeren.

Een prepaid SIM-kaart met beltegoed kost Euro 10,- per stuk.

 

Jerrycan – 20 liter

JerrycanAlle 4x4 off-road wagens zijn uitgerust met een dubbele benzinetank. Hier kunt u heel wat kilometers mee rijden. Wanneer u van plan bent meerdere dagen off road te gaan rijden waarbij u weinig/geen tankstations tegen zult komen kunt u er voor kiezen om jerrycan(s) met extra brandstof mee te nemen.

De huur van een jerrycan bedraagt Euro 5,- per jerrycan per trip. Bij de huur van een jerrycan zal er ook een roof rack bij worden gehuurd. De jerrycan moet namelijk hier op worden bevestigd.

 

Roof rack

Roof Rack

Voor de 4x4 off-road wagens kunt u een roof rack huren. Wanneer u met 5 personen reist is de bagageruimte gelimiteerd. Een roof rack kan dan een oplossing zijn. Hier kan bijvoorbeeld de tafel en stoelen, grondtent etc. bovenop worden gebonden.

De huur van een roof rack bedraagt Euro 35,- per roof rack per trip.

Waterkan – 20 liter

WaterkanAlle 4x4 off-road wagens zijn uitgerust met een watertank. Wanneer u van plan bent meerdere dagen off road te gaan en te kamperen op plekken waar weinig/geen voorzieningen zijn kan een waterkan een aanrader zijn om bij te huren.

De huur van een waterkan bedraagt Euro 3,- per waterkan per trip.

 

Kinderstoel

BoosterWanneer u kinderen hebt kunt u er voor kiezen een babystoeltje of een booster te huren. Uw kind kan zo net wat beter uit het raam kijken en mee dieren spotten.

De huur van een kinderstoeltje of booster bedraagt Euro 35,- per stoeltje per trip.

 

FastFind baken

FastFindWilt u de zekerheid hebben dat men u sneller vindt in een noodsituatie? Dan kunt u een waterproof “Personal Location Beacon” (PLB) huren. In het geval van een noodsituatie kunt u de baken activeren, de baken zendt dan een signaal uit. Na activering van de baken wordt er direct hulp gestuurd.

De huur van een baken bedraagt Euro 5,- per dag.

 

4x4 bestuurders training

Goede kennis van het 4x4 voertuig en het rijgedrag op gravel- en zandwegen is essentieel en verhoogd de veiligheid tijdens de reis. Ga met een ervaren instructeur op pad en leer over alle veiligheidsaspecten van het 4x4 rijden in Afrika.

Een sessie van 2 uur (voor max. 2 bestuurders) kost Euro 95,- (ook uitgebreide dagcursussen mogelijk). Alleen mogelijk wanneer u in Windhoek begint.
Driver training